Brüsszeli adományok érkeztek Bihar megyébe

Augusztus végén ismét adományokkal érkezett Nagyváradra és Bihar megyébe Schmidt Katalin, a Nato Charity Bazaar brüsszeli vezetője. Az adományok ez alkalommal is több alapítványhoz, oktatási intézményhez és segítő szervezethez kerültek.

Nagyváradon a Alsterdorf Alapítvány és a Szent Angéla Ház részesült adományokban, Borson a Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző Iskola, Nagyszalontán a Szegények Védnöke-Szent Miklós Alapítvány, Margittán a Dr. Pop Mircea kórház, Nagyszántón pedig a Silver Pro Bors idősek otthona vehetett át adományokat.

Az informatikai felszerelések, játékok, ruhák, irodai berendezések és iskolai felszerelések javarészt Brüsszelből érkeztek, de Soignies város képviselői is jelentősen hozzájárultak az adomány összegyűjtéséhez.

Az adományok átadásákor Schmidt Katalin köszönetet mondott Florian Mihuţnak, a Frigoexpres igazgatójának, aki hozzájárult a számítógépek elhozatalához, illetve brüsszeli kollégáinak Daniel Galant, Partick Meere és Nicholas Gracianak a NATO-tól, Ovidiu Deacnak a NATO Romániai Katonai Képviseletétől, illetve Jose Rousseaunak Soignies-ból, akiknek segítsége ugyancsak jenetős volt a  projekt megvalósításában.

Bihar megyei látogatásakor Schmidt Katalin megbeszéléseket is folytatott a Romániai Máltai Segélyszervezet nagyváradi kirendeltségének képviselőivel annak érdekében, hogy a két szervezet a jövőben hathatós kapcsolatot építsen ki a rászorulók megsegítésére - tájékoztattak a váradi máltások.

 

Kimaradt?