Együtt a fogyatékkal élőkért - konferencia Csíkszeredában

A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató szolgálata 2014. szeptember 19-20-án nyolcadszor szervez Csíkszeredában konferenciát a segítő szakmában dolgozó civil szervezetek munkatársai, szakemberek, szülők és fogyatékkal élők számára.

Az Együtt a fogyatékkal élőkért című konferencia idei témája e gyerekek oktatásának kérdése. Nekik hova csengetnek be? - tesszük fel a kérdést. Van helye a fogyatékkal élő gyereknek az osztályközösségben? Milyen oktatási forma, módszer segíti leginkább fejlődését?

A konferencia jeles szakértők előadásaival és műhelymunkákkal lehetőséget biztosít a szakmai fejlődés irányvonalaiba, újdonságaiba való betekintésre, a párbeszédre, egymás munkájának megismerésére, szakmai kapcsolatok kialakítására, szakmai, de akár lelki töltekezésre is.

A Gyulafehérvári Caritas mellett társszervezők a Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Helyszín: Csíkszereda, Apáczai Csere János Pedagógusok Háza (Csíkszereda, Taploca u. 20).  Jelentkezni és érdeklődni lehet a 0751-140051-es telefonszámon vagy a zsuzsa.demeter@caritas-ab.ro e-mail címen.

Kimaradt?