Fulladás okozta a marosvásárhelyi fiú halálát

Nem megölték, hanem vízbe fulladt az a marosvásárhelyi fiatalember, akinek holttestét eltűnése után négy nappal, múlt csütörtökön halászták ki a turbinaárokból – nyilatkozta a maszol.ro-nak a Maros megyei rendőrség szóvivője.

Andreea Pop elmondta, az ideiglenes törvényszéki orvostani jelentés szerint a 18 éves Bársony Norbert gyomrában és tüdejében is nagy mennyiségű vizet találtak. Fején egy csúnya ütésnyom is volt. „De a kórboncnok szerint nem ez a sérülés okozta a halálát. Ezt akkor szerezte, amikor beesett a turbinaárokba és beütötte a fejét” – magyarázta.

A szóvivő kérdésünkre elmondta: a toxikológiai vizsgálat csak egy hét múlva készül el, de az őt utoljára látó barátai szerint Bársony Norbert alkoholt is fogyasztott, mielőtt elvált volna tőlük.

A fiút hiányos öltözékben találták meg a turbinaárokban, pólója, cipője és telefonja nélkül. Ezért Andreea Pop az sem zárta ki, hogy "hűsölni akart egyet" útban hazafele a turbinaárokban. A szóvivő szerint kihallgatták a fiú barátait, elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit és kizárt a gyilkosság gyanúja. Az ügyet azonban nem zárták le, tovább vizsgálják halálának körülményeit.

Mint beszámoltunk róla, a tinédzsert kilenc napja, vasárnap éjszaka látta utoljára egyik barátja, akitől az Aranykakas épülete előtt vált el. Szülei szerint aznap jazzkoncerten volt, és megígérte, hogy nem ér későn haza.

Édesanyja szerint Norbert szorgalmas, szófogadó fiú volt, idén sikeresen felvételizett a műszaki egyetemre. A román sajtónak azt nyilatkozta: furcsállja, hogy bár fia vasárnap tűnt el, hétfőn este még kicsengett a telefonja.

A turbinaárokba már fulladtak be marosvásárhelyiek. Tavaly októberben szintén egy magyar fiatalember élettelen testét húzták ki búvárok a vízből. A fiú gólyabálról igyekezett haza éjszaka, amikor mai napig ismeretlen körülmények között a négy méter mély vizesárokba esett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?