Véget ért a Máltai ifjúsági tábor Benedekmezőn

Reggel pontban nyolckor énekszóval indul a nap, torna, ima majd mosakodás és az étkezés. Minden gyerek tudja, hogy ha lemarad, pótolhatatlan az élmény. Így történt most is, augusztus 17 és 22 között Benedekmezőn táboroztak a Máltai ifjúság tagjai. A fiatal önkéntesek húsz éves hagyományt ápolnak azzal, hogy építik a jövő nemzedéket, megmentik az önkéntességet, mint életérzést és társadalmi szükségletet.

Az idén hatvan személynek adott otthont a tábor, negyven gyerek kedvébe járt közel húsz felnőtt. Csapatépítő, ismerkedő, fejlesztő, szórakoztató programok töltötték be a hetet és mind nagy népszerűségnek örvendtek. Két részre oszlott az esemény, külön tevékenységet biztosítottak a tizenkét éven aluli gyerekek számára, és külön a tizenhárom éven felülieknek. Ezzel nem elválasztani szándékozták a két korosztályt, hanem megfelelően felkészíteni az elkövetkezendő évekre.

A programtervben azonban voltak közös tevékenységek is: a brassói Cenk meglátogatása, fürdőzés a közeli fürdőhelységben, de együtt csúszdáztak a gyerekek a légvárban is. Mindezek mellett a résztvevők Tiroli pályát próbálhattak ki, népdalokat tanulhattak, elsősegélyes képzésben részesülhettek és a fordított napon kipróbálhatták magukat a szervezésben is.

Székely Róbert, a tábor vezetője elmondta, hogy ezen a héten egy újabb problémát sikerült megoldaniuk: a korosztályok közötti feszültségből baráti kapcsolatok alakultak ki, ez pedig biztos út a problémamentes együttműködéshez. Szeptembertől újra beindulnak a csoporttalálkozók, a szociális tevékenységek, és nagy szükség van a lelkiismeretes emberekre.

A Máltai Ifjúság köszönetét fejezi ki a támogatók felé, hiszen önerőből mindezt lehetetlen megvalósítani. Az eseményhez hozzájárult: Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Város Helyi Tanácsa, Communitas Alapítvány és sokan mások.

Kimaradt?