Szombaton ingyen látogatható az ötvenéves marosvásárhelyi állatkert

Ötvenedik születésnapját ünnepli szombaton, augusztus 23-án a marosvásárhelyi állatkert. Ebből az alkalomból ezen a napon ingyenes a látogatás.

Ötven évvel ezelőtt, ezen a napon nyitotta meg kapuit 600-700 négyzetméteren az állatkert Marosvásárhelyen. A látogatók akkor még csak három farkast, két medvét, két vaddisznót, két fácánt és egy őzet csodálhattak meg. A létesítmény alapterülete 1965-ben 20 hektárra nőtt, jelenleg ennek a kétszerese, amelyen 600 állat él, száznál is több helyi és egzotikus faj.

A marosvásárhelyi állatkert nem csupán a helyieknek, de a szomszédos megyékből, vagy távolabbról érkezők számára is kedvenc hely, ahol az év minden szakában meg lehet tekinteni az állatokat, lehet sétálni, tartalmasan tölteni a szabadidőt.

A kedvenc állatok közé a majmok tartoznak, valamint a néhány éve érkezett elefánt, Tánja, amely az ország egyetlen indiai elefántja. A gyerekek nagy érdeklődéssel tanulmányozzák ugyanakkor a struccokat, a kengurukat is, ahogy a nagymacskák, a medvék és farkasok is sok látogatót vonzanak.

Jelenleg az állatkert öt nagy részre osztható: emlősök, ragadozók, növényevők, madarak és trópusi kisállatok. Valamennyi részlegnek szakosodott gondozói vannak. A Marosvásárhelyi Állatkertet tavaly 200 ezren látogatták meg. 

Kimaradt?