Kigyulladt egy lépcsőház Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Tavirózsa utcában tűz ütött ki a 11-es tömbház A lépcsőházában szerdán hajnalban. A vizsgálatokból kiderült, hogy a földszinti lépcsők alatt tárolt holmik gyulladtak ki.

A tűz okát még nem sikerült kideríteni, a rendőrség rövidzárlatra vagy szándékos gyújtogatásra gyanakszik – tájékoztatott Sztakics Éva Judit, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere sajtótájékoztató keretében.

A 33 lakrészből álló épületben a tűz okozta károk a földszinti és az első emeleti részen súlyosabbak. Ajtók égtek meg, a korlát és gázórák műanyag részei megolvadtak. A lakók nem szenvedtek súlyos sérüléseket. A gáz- és a villanyáram-ellátást az illetékes szervek a riasztás után nyomban felfüggesztették. A készenléti bizottság ellenőrzéseket folytat a helyszínen, ha rendben találják a vezetékek állapotát, a villanyt még szerdán visszakapcsolják.

Sztakics Éva Judit közölte, hogy a  helyi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén sor kerül a súlyosabban károsultak sürgősségi segélyben való részesítésének megtárgyalására.

Kimaradt?