Magánnyomozók is keresik az eltűnt korondi fiút

Augusztus elsejétől bukaresti, kolozsvári és kudzsiri magánnyomozók is keresik a Tusnádfürdőről három hete eltűnt 18 éves korondi fiút, aki azonban még nem került elő. A segítséget ingyen nyújtják a családnak.

Laurențiu Florin, a fővárosi Dante Detectiv magánnyomozó iroda tulajdonosa elmondta, Tófalvi Csaba szülei a tinédzser eltűnése után egy héttel, július 31-én keresték meg őket Bukarestben és kérték a segítségüket, miután az önkéntesek és a rendőrség keresési akciója nem vezetett eredményre.

„Kissé későn jöttek, mert egy személy eltűnésekor az első 48-72 óra a sorsdöntő a keresés szempontjából. Ám Csaba édesanyja, Enikő asszony kétségbeesett volt, így igen mondtunk. Nem ígértünk csodát a családnak, de úgy gondoltuk, érdemes megpróbálni” – mondta Florea a maszol.ro-nak. Hozzátette, a segítségért nem fogadtak el pénzt, szolidaritásból a drámai helyzetben lévő családdal.

A magánnyomozó elmondta, nem indult el egyedül Székelyföldre, hanem barátaitól, egy kudzsiri és egy kolozsvári detektív iroda munkatársaitól kért segítséget. A több fős csapat már augusztus elsején már Korondon volt. A rendőrökhöz hasonlóan elbeszélgettek a fiú barátaival, és kimentek Tusnádfürdőre, majd bejárták autóval az egész vidéket. „Négy nap alatt 4500 kilométert tettünk meg” – mondta Florea.

A magánnyomozó nem kívánt részletekkel szolgálni a keresés eddigi eredményeiről. „Korábban több olyan nyomra is bukkantunk, amelyek végül vakvágánynak bizonyultak. Van néhány hipotézisünk Csaba eltűnésének körülményeiről, de amíg nem igazolódnak be vagy nem cáfolódnak, nem tudok beszámolni róluk” – magyarázta.

Mint ismert, Tófalvi Csabát július 24-én hajnalban látták utoljára a tusnádfürdői táborban felállított sátránál. Eltűnésekor farmer nadrágot, farmer felsőt és kék pólót viselt. A hatóságok arra kérik mindazokat, akik bármilyen információval rendelkeznek a hollétével kapcsolatban, hogy haladéktalanul jelezzék a 112-es hívószámon. Információkkal lehet jelentkezni a 0745/932.859, 0723/699.057, 0748/246267 és 0740/495.585 telefonszámok valamelyikén is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?