Elhatárolódtak a szervezők Takács Tamás kolozsvári buzizásától

 „Minden, ami a színpadon elhangzik egy koncert ideje alatt, elsősorban az előadót minősíti.  Azzal a megjegyzéssel, hogy nem áll módunkban cenzúrázni a fellépőket, ezúton is elhatárolódunk minden kirekesztő, a rendezvény szellemiségével összeegyeztethetetlen megnyilvánulástól” – közölték kedden a Kolozsvári Magyar Napok szervezői.

Állásfoglalásukat vélhetően az váltotta ki, hogy az nézők és a sajtó egy részében visszatetszést váltottak ki Takács Tamás megnyilvánulásai a hétfő esti főtéri koncertjén. A magyarországi zenész – még csak nem is diszkréten – buzizott egyet: hálát adott istennek, hogy szülei „nem másoknak születtek”, majd éneklésre buzdította a „heteroszexuális” közönséget. Még azt is megjegyezte: tudja, hogy szavai miatt sokan haragudni fognak rá.

A szervezők ugyanakkor elnézést kértek mind az előadóktól, mind a közönségtől a hétfő esti koncertek hangosítása miatt. A délutáni áramszünet ugyanis több mint egy órát késleltette a hangpróbákat, majd amikor úgy tűnt, hogy minden rendben van, összeomlott a hangosítók digitális keverőpultja.

„A koncerteket tehát csodával határos módon sikerült megtartani. Az előreláthatatlan technikai hibát immár orvosoltuk, mindent megtéve annak érdekében, hogy mától ismét minőségi hangosítás mellett bulizhassunk” – írták keddi közleményükben.

Kimaradt?