Kontraszt: egy kiál(lí)tás a családokért

A Kontraszt kiállítást több mint 50 ezren tekintették meg, Magyarország tíz leglátogatottabb kiállítása között szerepelt, szerda délutáni megnyitó után pedig a Kolozsvári Magyar Napok keretében is látogatható szombatig.

„Egy kiállítás/kiáltás a családokért. Mintha a világ kifordult volna magából. Ez a kiállítás visszavezet egy ideig a létezés eredetéhez, értelméhez. Visszavezet a kontrasztba: a családon belüli erőszaktól a példaképekhez, a válástól a boldog házassághoz, az abortusztól a gyermekvállaláshoz, az alkohol-drogtól az életörömhöz, az öngyilkosságtól életünk küldetéséhez” – áll a szórólapjukon.

A kiállítás 2008-ban látott napvilágot Kisvárdán, az ottani Református Ifjúság gondolta ki a koncepciót. Ez után sok stáció következett: Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Budapest, határon innen a Tusványosi Szabadegyetemre hozta el az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület először, most pedig Kolozsváron is megtekinthető lesz a kiállítás augusztus 21. és 23. között 10-től 16 óráig. A megnyitót szerdán 16 órától tartják a Kolozsvári Református Kollégiumban (Farkas utca 16. szám).

Kimaradt?