Borbély László: szükség van az idősek bölcsességére

„Nem az éveink száma számít az életünkben, hanem az, hogy azokat az éveket hogyan éljük le" – fogalmazott Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke az Idősek Világnapja alkalmából megszervezett ünnepségeken. Az elöljáró vasárnap délelőtt Nyárádszeredán a polgármesteri hivatal által megszervezett ünnepségen vett részt, délután pedig az ernyei idősotthonba látogatott köszönteni az ott élőket.hir 1452

„Az ember életében minden korszaknak megvan a maga varázsa és nagyon fontos az, hogy mindenki megtalálja azt, ami fontos számára, a családja és a közössége számára. Ezek erős magyar közösségek, amelyek tisztelik és szeretik az időseket, amint azt a megszervezett ünnepségek is jelzik" – mondta Borbély László. Hozzátette: az idősek a közösség gyökerei, vigyáznunk kell rájuk, hiszen gyökerek nélkül a legnagyobb fa is élettelen.

A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta: az idős generáció végigélte a kommunizmus éveit és jelen volt 1989-ben valamint a 1990-es márciusi eseményeken is, együtt harcoltak a magyarság jogaiért. „Az akkor megszerzett jogokat meg kell védenünk, mert amint azt a Mikó Kollégium ügye is mutatja ezeket könnyen el is vehetik. Egy erős parlamenti képviselettel viszont bele tudunk szólni a magyarságot érintő kérdésekbe és meg tudjuk védeni azt, amiért a forradalom napjaiban harcoltunk" – mutatott rá Borbély.

Kimaradt?