Lelőttek egy férfit Gyergyócsomafalván

Lőtt sebbel került a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályára egy személy vasárnap este, másik két társával – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip szerint a csomafalvi lovaspályán történt összetűzés vezetett a lövéshez, amelyet a vasárnapi lovasnap szervezője, a 39 éves B. Á. adott le.

A rendezvényen alfalvi és csomafalvi személyek verekedtek össze, a rendező békítő szándékkal próbált közbelépni. A hatóság jegyzőkönyve szerint két lövést adott le a levegőbe, majd ezt követően önvédelemből lőtt rá egy 27 éves alfalvi férfira.

A lövés a mellkas felső részén érte a férfit, a gyergyószentmiklósi sürgősségen ellátták a sebet, majd a csíkszeredai megyei kórházba szállították az áldozatot. Az ott végzett vizsgálat bebizonyította, a lövedék nem okozott életveszélyes sérülést, csak izomzatot sértett.

A lövést leadó személy engedéllyel tartott önvédelmi fegyvere gumigolyóval működött, fegyverét és a hozzá tartozó lőszert a további vizsgálatok érdekében lefoglalták, B. Á. fegyvertartási engedélyét pedig bevonták.

A sürgősségen ellátott másik két személy, egy csomafalvi és egy alfalvi férfi nem szorultak további kezelésre, saját felelősségükre elhagyták a kórházat.

Kimaradt?