Még egy hétig jelentkezhetnek posztjukra az iskolaigazgatók

A tanügyi versenyvizsgák során üresen maradt vezetői, irányítói-ellenőrzési állásokra augusztus 4-ig lehet jelentkezni – jelentette be hétfőn délután Király András, az RMDSZ oktatásügyi államtitkára.

Az RMDSZ politikusa rámutatott: az iskolaigazgatói állások megpályázására 2008 óta nem írtak ki versenyvizsgát, ezért a tanfelügyelőségek az érvényben levő törvénykezés értelmében az intézményvezetőket egy-egy tanévre nevezték ki, ez a határozat a 2014–2015-ös iskolai évben is érvényben marad. A 2011/1-es tanügyi törvény értelmében a kisebbségi iskolákban történő kinevezéseket megelőzően a tanfelügyelőségeknek konzultálniuk kell a kisebbségek parlamenti képviseletét ellátó szervezetekkel.

Az oktatásügyi államtitkár szerint az ügyintézésben a tanfelügyelőségek nem járnak el egységesen, hiszen van ahol az igazgatók automatikusan megkapják a kinevezésüket, máshol ezt kérvényezniük kell. „Azt ajánlom, hogy az igazgatóink érdeklődjenek az illetékeseknél, mert a miniszteri rendeletben megjelölt határidő, augusztus 4-e közeledik”– hívta fel a figyelmet Király András.

Kimaradt?