A kiöntött Kászon-patak károkat okozott Katrosában is

A szerdán lezúduló hatalmas csapadékmennyiség felduzzasztotta a Kászon-patakot, amely Katrosában kilépett a medréből és elöntötte az árterületén levő kaszálókat és földeket. Szerdán csak terepjáróval és tehergépkocsival lehetett áthaladni a 11B jelzésű országút katrosai, mintegy 400 méteres szakaszán.

Kézdiszentlélek polgármestere, Balogh Tibor elmondta, hogy amellett, hogy a nagyközséghez tartozó kaszálókat elöntötte a víz a Katrosában, a Kászon-patak a település Kézdivásárhely felől eső határán is kárt okozott. Ott még nem kezdődtek el a mederszélesítési munkálatok, így a megáradt patak több helyen átszakította a töltést.  A rések egy részét sikerült betömni, de a bal oldali partszakaszon legalább 40-45 hektár termőföld kerülhet víz alá. Az elöljáró szerint, ha Kézdiszentléleken nem végezték volna el a mederszélesítési és parterősítési munkálatokat, akkor a település lakóinak a 2010-es áradások alkalmával átélt helyzettel kellett volna szembenézniük.    

Korábbi információink szerint Háromszéken  Bardóc község térségében áradtak meg a patakok a heves esőzés miatt, ami 20 háztartást, melléképületeket, kutakat és legelős területeket érintett. Nem volt szükség a katonai tűzoltók beavatkozására, mert a bardóci önkéntes egység elvégezte a mentési és kárenyhítési feladatokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?