Az erdélyi felvételizőktől nem vár érettségi diplomát Magyarország

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzéséről szóló okleveleket nem kapják meg időben egyes határon túli diákok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

Balog Zoltán tárcavezető hétfőn a román oktatásügyi miniszternek küldött levelében azt írta, a romániai középiskolákban végzett diákoknál általános probléma, hogy a vizsgaközpontok nem állították ki határidőre az érettségi bizonyítványukat, e helyett egy igazolást kapnak.

Így a magyar felsőoktatási intézményekbe felvételizők csak ezzel tudják igazolni érettségi vizsgájuk sikerességét. Az Emmi hétfői közleményében azt írta: az Oktatási Hivatal eljárásrendje nem változott a külföldi dokumentumok elfogadása kapcsán, és a hivatal mindent megtesz azért, hogy az itthoni felsőoktatási intézményekbe jelentkező határon túli magyar diákoknak pontszámot számítsanak.

Jelezték: az érettségit ideiglenesen helyettesítő igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényéről az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket. Balog Zoltán a román oktatási miniszternek írt levelében tájékoztatást kért a megoldási lehetőségekről és tájékoztatta arról, hogy az Emmi is megtesz mindent azért, hogy ne érje sérelem az érintett diákokat, ezért az Oktatási Hivatalt az igazolások befogadására szólította fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?