Jövő héten kezdődik a XXIII. EKE Vándortábor

Az idén Kövenden szervezi meg a tordai Erdélyi Kárpát-Egyesület a XXIII. EKE Vándortábort, július 29. – augusztus 3. között.

Az EKE legfontosabb rendezvényének, a magyar természetjárók legnagyobb találkozójának idei helyszíne Aranyosszék, célja pedig, hogy a becslések szerint mintegy  1000-1200  bakancsos turistának bemutassa e régi székely széket és környékét.

A tábor ideje alatt 22, különböző nehézségű túra várja a résztvevőket, a kisgyerekes családoknak szervezett kirándulásoktól a nyugdíjas sétákig, a szekeres borkóstoló túrától a nagyon nehéz magashegyi túrákig, de lesznek honismereti kirándulások is Gyulafehérvárra, Tordára, Verespatakra, melyek során a vidék történelmi, építészeti és művelődéstörténeti látványosságait ismerhetik meg az érdeklődők. A túrázók eljuthatnak a Túri- és a Tordai-hasadékba, Torockóra, a Kőközi-szorosba, a Vidalykőre, az Ordaskőre, a Székelykőre, a Bedellőre, a Berkesi-szorosba, a Remetei-sziklaszorosba, a Kecskekőre, a Bulzkőre, a Ronki- és a Pocsoválistei-szorosba, a Detonátára, de a bátrabbak a sziklamászás szépségeibe is belekóstolhatnak.

Gazdag a tábori programok listája is: lesz tábori óvoda, esténként pedig helytörténészek, gombaszakértők, amatőr csillagászok előadásait lehet meghallgatni, és nem utolsó sorban magashegyi expedíciókról készült vetített képes előadásokat.

Az EKE Vándortáborba még be lehet előzetesen jelentkezni a www.eketorda.ro oldalon, itt olvashatók részletek a tábori túrákról és programokról is.

Kimaradt?