Megszólalnak a légvédelmi szirénák Sepsiszentgyörgyön

Kedden délután új légvédelmi szirénákat próbálnak ki a sepsiszentgyörgyi városháza Polgári Védelmi Irodájának munkatársai a Józef Bem utcában.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint jelenleg zajlik a háromszéki megyeszékhely légvédelmi riasztórendszerének korszerűsítése. Sepsiszentgyörgyön ugyanis az előzőleg üzemben levő villanymotoros szirénák a hetvenes években voltak felszerelve. Legutóbb, 2010-ben a Bodok szálló tetején helyeztek el egy új berendezést. A korszerűsítés ideje alatt évente egy-egy szirénával bővül a város légvédelmi riasztó rendszere, és újabb hat berendezést szerelnek fel a következő években.

A kedd délutáni szirénázás kapcsán a polgármesteri hivatal felhívja a figyelmet, hogy pánikra semmi ok, ezzel az akcióval mindössze az új légvédelmi riasztó üzemképességét tesztelik.

Sepsiszentgyörgyön egyébként tavaly októberben szerveztek nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlatot, amelynek során a lakosság megismerhette a riasztási folyamat menetét, hogy egy esetleges vészhelyzetben felismerje majd a katasztrófariasztásokat és ismerje teendőit.

Kimaradt?