600 liter használt étolajat gyűjtött be a lakosságtól a MOL

Kevesebb, mint két hónap alatt több mint 600 liter használt étolajat gyűjtött be a lakosságtól újrafelhasználás céljából a MOL Románia – tájékoztattak az akció szervezői.

„A program váratlan népszerűségnek örvendett, éppen ezért 30-ról 33-ra növeltük a MOL Románia azon töltőállomásainak számát, ahol begyűjtjük a lakosoktól a használt étolajat" – jelentette be Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a MOL az első kőolajipari vállalat, amely programot indít a lakossági használt étolaj begyűjtésére.

Az akciót eredetileg 30 MOL töltőállomáson indították Bukarestben, Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen, utólag pedig, az ügyfelek kifejezett kérésére, kiterjesztették Szászrégenre, Sepsiszentgyörgyre és Csíkszeredára is. A legnagyobb mennyiségű használt étolaj Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen gyűlt össze.olaj1

„Partnerünk, a Biofilter biztosítja az olajgyűjtő edényeket, valamint az elszállítást ahhoz a létesítményhez, amely a használt olajat raktározza, megtisztítja, továbbá pedig biztosítja annak újrafelhasználását" – közölte Daradics Kinga.

A MOL Románia a Biofilter Romániával és a Polgár-Társ Alapítvánnyal közösen augusztus elején indította el azt az akciót, melynek célja a környezettudatos gondolkodás erősítése a használt étolaj szelektív begyűjtését illetően.

A használt étolaj begyűjtése és újrafelhasználása egyaránt csökkenti a széndioxid-kibocsátást bioüzemanyaggá való átalakítása révén, illetve a vízszennyezést, azáltal, hogy megakadályozza az olaj bekerülését a környezetbe.

Kimaradt?