Ponta ingyenes wireless-t vezetne be a közintézményekbe

Ingyenes wireless internetet vezetne be a kormány az iskolákba és közintézményekbe. Victor Ponta miniszterlenök a szerdai kormánygyűlés elején arra kérte fel Dan Nica távközlési minisztert, hogy a 4G licenszek licitjéből beszerzett forrásokból biztosítsák a szükséges támogatást az ingyenes internethálózat bevezetéséhez.

Ponta rámutatott: Románia az első ország Közép- és Kelet Európában amely 4G licenszeket adott ki, és képes IT területen továbbra is képes teljesíteni, az ingyenes wifreless bevezetésével. Ecaterina Andronescu okatási miniszter rámutatott: a terv kivitelezéséhez forrásokra van szükség.suliinternet

Victor Ponta viszont, csak attól tart, hogy a gyerekek állandón internetezni fognak. „Arra kell vigyázni, hogy ha lehetséges az órák ideje alatt, ne mindenki használja az internetet" – mondta a miniszterelnök az oktatási tárca vezetőjének.

A Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone és 2K Telecom szolgáltatók 682,14 millió eurót fognak fizetni a 800, 900, 1.800 és 2.600 MHz frekvenciák használatáért - tette közzék hétfőn az illetékes szervek.

Kimaradt?