Élvezték a negyedikesek a tesztet

Nem terhelte le a negyedikes diákokat a szerdai országos felmérő, még élvezték is egy kolozsvári tanítónő beszámolója szerint. Romániában összesen kétszázezer diák vizsgázott román nyelv és irodalomból.

Hideg Erika kolozsvári tanítónő a szerdai tesztek kapcsán a maszolnak elmondta, a gyerekekkel korábban már oldottak hasonló teszteket, így fel voltak készülve rá. A vizsga után azt mondták, könnyű feladatokat kaptak, és a rendelkezésükre álló ötven perc is elégséges volt, sokuk már húsz perc után elkészült velük.

A tanítónő úgy értékelte, a tizenöt megadott feladat valóban nem számított nehéznek, a szövegértésre alapozott, nem a lexikális tudásra. – Minden azon múlott, hogy megérti-e a gyerek az utasításokat, de ezzel sem adódtak gondok – fogalmazott.

Véleménye szerint a hasonló felmérőkre szükség van, hiszen így kaphatunk képet a gyerekek tudásáról, de azzal az érvvel nem ért egyet, hogy ezáltal a diákok szokjáka  vizsgaszellemet, hiszen év közben is számos alkalom adódik a vizsgára, ha nem is úgy hívják azt.

Szerdán román nyelv és irodalomból, csütörtökön matematikából, pénteken pedig magyar nyelv és irodalomból mérték fel az országban, hogy milyen szinten állnak a negyedik osztályos tanulók.

Kapcsolódók

Kimaradt?