Az ETDK nyerteseit díjazta a BBTE

Összesen 325 dolgozatot mutatott be több mint 370 diák, 38 szekcióban a Kolozsváron megrendezett, tizenhetedik Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián. A díjátadó ünnepségre vasárnap került sor a BBTE Auditorium Maximum termében.

Az ünnepséget Soós Anna rektorhelyettes beszéde nyitotta meg, aki köszönetet mondott az ETDK-n résztvevő összes diáknak, tanárnak valamint a Kolozsvári Magyar Diákszövetségnek a konferenciába fektetett munkájukért. Szabó Árpád Töhötöm egyetemi adjunktus, a KMEI elnöke hasonlóan örömét fejezte ki a rendezvény sikeréért. Problémamegoldó képesség, türelem, precizitás – ezzel a három szóval értékelte Rés Konrád Gergely, a KMDSZ elnök, az ETDK szervezőcsapatának munkáját, ugyanakkor emlékeztetett, hogy ne feledkezzünk meg a 2015-ös Kolozsvár Európai Ifjúsági Főváros keretein belül, Kolozsváron először megszervezett XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia  – Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójáról (FiFöMa) sem. Ehhez kapcsolódva Weiszburg Tamás, az OTDT alelnöke buzdította az OTDK-ra jelölt diákokat, hogy mindenképpen utazzanak el az OTDK Magyarországon megszervezésre kerüli szekcióira, hiszen nagy szeretettel látják őket, valamint reméli a FiFÖMa-ra is hasonlóan sok diák érkezik majd.

Kisgyörgy Réka az ETDK programkoordinátora szerint ebben a négy napban Kolozsváron a tudományé, a diáktudományosságé volt a főszerep. A dolgozatokat 150 zsűri értékelte. Mindez azonban nem jöhetett volna létre a közel 50 szervező és önkéntes odaadó munkája nélkül.

A díjak átadása előtt a Tokos zenekar muzsikált az egybegyűlteknek, majd a konferencia állófogadással zárult.

Kimaradt?