Református templom épül Décsfalván

Letették az alapkövét annak a református templomnak, amely a Bögöz községhez tartozó Décsfalván épül fel. Az ünnepi alkalomra szombaton került sor a lakosság jelenlétében.

A rendezvényen részt vett Farkas Mózes polgármester, helyi tanácsosok, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, RMDSZ-elnök, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Antal István parlamenti képviselő és Tóásó László megyei tanácsos is. Az agyagfalvi iskolások ünnepi műsorát követő köszöntőbeszédekben valamennyien azt hangsúlyozták, hogy aki templomot épít, az hisz a jövőben. Borboly Csaba, utalva az előadásban elhangzott Reményik-versre, azt mondta, hogy idén a megyei tanács döntése révén sikerült megmenteni az agyagfalvi iskolát, és most Décsfalván templom épül, egyszóval a községben nem hagyják sem a templomot, sem az iskolát, ami a közösség élni akarását mutatja.

„Ahol templomot építenek, ott a jövőbe vetett bizalom a jellemző. Az egyház tanítására nagy szükség van, hogy hittel, szeretettel törődni tudjunk egymással. Bögöz község településeinek összetartása, egymásért való kiállása, kölcsönös támogatása példaértékű", jelentette ki a megyeelnök.

A végén imát és áldást mondott Fosztó József lelkész, majd az ünnepség szeretetvendégséggel zárult. Az alapban „csőbe zárt üzenetet” helyeztek el az utókornak.

A készülő templom a tervek szerint közel 100 négyzetméter alapfelületű, templomhajóval és két multifunkcionális teremmel, összértéke 230 ezer lej. Hargita Megye Tanácsa tavaly 15 ezer lejjel, idén 30 ezer lejjel járult hozzá a beruházáshoz.

Kimaradt?