Magyar nyelvű gyógyszerészsegéd-képzés indul Szatmáron

Az elmúlt napokban megkapta az akkreditálást a magyar gyógyszerészasszisztens-képzésre a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. A hírt az egyik kezdeményező, dr. Atyim Pál egyetemi oktató, az ősztől induló kar kémia-biológia tanára közölte a maszol.ro-val.

Elmondása szerint a felmérések alapján a magyar nyelvű posztliceális oktatásra ebben a szakmában is olyan nagy az igény, miként a két éve beindult általános orvosi asszisztensek felkészítésében, ahol a túljelentkezések miatt külön fizetéses csoportot is létre kellett hozni. A professzor úgy véli, hogy tekintettel a környéken mind jobban szaporodó termálvízfürdőkre, a következő lépés a balneológiai asszisztensképzés elindítása kellene hogy legyen.

Szász Piroska, megyei főtanfelügyelő-helyettes úgy véli: a szükségletnek megfelelően lehetnek más kezdeményezések is, fontos, hogy az anyanyelvi oktatás lépést tartson az igényekkel. Az viszont nem rossz eredmény, hogy a három önálló szatmárnémeti magyar középiskola közül kettő, a Kölcsey és a Református Gimnázium mára az óvodától a főiskolai képzésig a teljes oktatási vertikumot megvalósította. Ez utóbbiban a számviteli területen indult a múlt években posztliceális képzés.

Kimaradt?