Másfél év börtönnel fizet a tanár a diáklány haláláért

Másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt pedagógust – számolt be a Mediafax.

A matematikatanár 2013 januárjában egy bușteni-i diáktábor részvevőire vigyázott, amikor egy 13 éves diáklány kiesett a panzió ablakából és meghalt. A zilahi Mircea Lascu Bukarestből kísérte az olimpiai nyerteseket az üdülőtelepre. A kislány órákig feküdt a panzió tövében összetört testtel, kihűlve találtak rá a mentők. Az orvosoknak sikerült elindítaniuk a szívét, ám később a lány meghalt.

A tanárt gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával ítélte el a szinajai törvényszék, a másfél év letöltendő szabadságvesztés mellett 25740 lej anyagi kártérítést, 60 ezer lej erkölcsi kártérítést és 10950 lej perköltséget kell kifizetnie a kislány családjának, emellett eltiltották tanulmányi vagy pihenőtáborok szervezésétől.

Lascu 1993-tól a saját könyvkiadója és alapítványa által szervezett tanulmányi körök és táborok szervezésével és vezetésével foglalkozott. A tavalyi matematikatáborban 22 diák vett részt, VII.-X. osztályosok. A tábori részvétel 1500 lejbe került a diákonként.

Kimaradt?