Hétvégén lovassport és látvány: V. Gyergyói Lovas Napok

Lovas akrobatamutatványt, kutya ügyességi bemutatót, állatkiállítást is láthatnak az érdeklődők hétvégén, a Gyergyószentmiklóson ötödszörre rajtoló Gyergyói Lovas Napokon. A két napos eseményt a gyergyószentmiklósi Krigel Sport Klub rendezi Hargita Megye Tanácsa társszervezésével.lovasnapok

„A rendezvény ingyenes, nyitott mindenki számára, de aki eljön, annak viselkedni is tudni kell" – fogalmazott Bajkó Tibor főszervező. Hozzátette: 0-100 év közötti közönséget szeretnének kicsalogatni az alkalomra, ezért díjazzák a legifjabb és legidősebb résztvevőt.

Az idei rendezvény újdonsága: a kettes és négyes fogathajtó verseny és díjugrató verseny a Páll Ágnes Kupa nevet viseli, a rendezvényt támogató gyergyói Step Dance tánccsoport nemrégiben elhunyt vezetője emlékére.

A szervezők mintegy 45 különböző programot szerveztek a két napra, 300 fellépőre számítanak.GyergyoiLovasNapok-sajtotajekoztato

Szombaton és vasárnap európai akrobata premiert láthatnak az érdeklődők: egy füzesgyarmati csapat saját, hat év alatt kifejlesztett mutatványaként lovakkal összekapcsolt akrobatamutatványokkal szórakoztatja a nézőket. Első alkalommal kutya ügyességi verseny is lesz – békéscsabai résztvétellel -, valamint Kovászna megyéből érkező íjászok bemutatóját követhetik a rendezvényre látogatók.

A kutyakiállításra 85 kutyát neveztek be a Gyergyói-medencéből, Csíkszeredából, Marosvásárhely környékéről, Sepsiszentgyörgyről, valamint Békéscsabáról.
A zenei hátteret a Harsona fúvószenekar mellett a Step Dance és a Hóvirág Néptáncegyüttes biztosítja. Szombat este másfél órás akusztikus élőzene koncertet tart a DZSEM együttes.

A rendezvény teljes idejére állandó, gyermekközpontú programokat is szerveztek: pónilovaglás, pónifogatozás, pónisimogatás, szekereztetés. Tombola is lesz: a résztvevők között 40 „természethez közel álló” ajándékot sorsolnak ki.

A rendezvényre rajzpályázatot is hirdettek gyerek számára – széleskörű volt az érdeklődés, a 200 gyerektől beérkezett munkák között négy Szerbiából érkezett. A pályamunkák zsűrizését Balázs József gyergyóalfalvi festőművész vállalta.

A Lovas Napokhoz egyre pozitívabb a Gyergyó-medencei, illetve a Hargita megyei vállalkozók hozzáállása, idén harminccal több a támogató.

A rendezvény részletes programja, bemutató videója, valamint az előző kiadásokra ismertetője itt olvasható. 

Kimaradt?