Hamarosan az állatoknak is lesz hivatalos rendőrsége

Létrehozzák az állatrendőrséget – tájékoztatott a Realitatea TV. Az állatrendőrség feladatkörébe tartozik majd mindazon helyek ellenőrzése és nyilvántartása, ahol állattartás zajlik: farmok, kisállatkereskedések, állatkertek, cirkuszok, menhelyek, de egyes állattartók otthona is, valamint az állatok szállításáért felelős vállalkozások.

Az állatrendőrség az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság alárendeltségében működik majd, feladatai közé tartozik a terepre szállás lakossági vagy hatósági bejelentések alapján, bírságolás és az állatok elkobzása, helyzettől függően – mondta el a sajtónak Kuki Bărbuceanu szaktanácsos. Mivel elkobzás esetén az állatok tartásának kérdése is felmerül, az ország valamennyi megyéjében létesíteni kell olyan menhelyeket, ahol legalább 15 nagytestű állat ideiglenes tartására legyen lehetőség.

Az állatrendőrség az állatvédelmi törvény, a gazdátlan ebek törvénye és az állatok szállítására vonatkozó jogszabályok értelmében fejti majd ki tevékenységét. Ahhoz, hogy létrejöjjön, a kormány jóváhagyására van szükség.

Kimaradt?