Csókkal kampányol a két százalékért az Igen, tessék!

Idén is eldönthetjük, hogy melyik civil szervezetet támogatjuk adónk két százalékával, a nyelvi jogokért dolgozó Igen tessék! mozgalom pedig erős kampánnyal hívja fel magára a figyelmet. Ezúttal egy olyan videóval, amelyben a nyelv szó második értelmezésében használják.

https://www.youtube.com/watch?v=xuppa8Y_5nM

Az Édes 2% videóban a Váróterem Projekt színésznője, Simó Emese és Orbán Zsolt Pumukli, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művésze játszik előbb a saját, majd egymás nyelvével. Szabó Györke Zsombor, a mozgalom tájékoztatási felelőse a maszol.ro érdeklődésére elmondta, régi, „belső poén” a mozgalomnál az, hogy mit is értenek valójában a nyelv kifejezés alatt, ezt a viccet pedig a mostani kampányban látták jónak elsütni.

Ezzel az egyperces anyaggal persze elsősorban a fiatalokat, legfennebb harmincas-negyvenes potenciális támogatókat igyekeznek elérni, de nem feledkeztek meg az idősebb generációról sem.

Mivel a mozgalom lapját már 18 ezer példányban szórják – Kolozsváron kívül a megye több kistelepülésén is –, a folyóiratban szintén kampányolnak a személyi jövedelemadó felkínálása mellett, olvasótalálkozókat szerveznek, hogy minél több embert megszólítsanak. Emellett a mozgalomhoz csatlakozó számos cégnél urnát találni, amelybe bármikor bedobható a felajánláshoz szükséges űrlap.

A mozgalom tavaly száz ajánlást kapott, az idei kampány reményeik szerint megnöveli a támogatottságukat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?