Letartóztatták a korondi baleset okozóját

A székelyudvarhelyi bíróság kedden 29 napos előzetes letartóztatást rendelt el a korondi illetőségű Jakab Lajos ellen, aki vasárnap elütötte az út szélén gyalogosan közlekedő 16 éves K.K.-t. A letartóztatási parancsot azzal indokolják, hogy a 63 éves férfi a baleset elkövetése után elhagyta a helyszínt.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője a maszol.ro-nak kedden este elmondta, Jakab Lajost délután 5-kor vették nyilvántartásba. Érdeklődésünkre, hogy a rendfenntartó erőknek miért volt szükségük közel két napra a halálos balesetet okozó férfi kézre kerítésére, Filip kifejtette, kollégái mostanra tudták csak beazonosítani és előkeríteni a baleset helyszínét elhagyó tettest.

Mint korábban írtuk, vasárnap este egy 16 éves magyarországi lány vesztette életét Korondon, amikor a 63 esztendős, helybéli Jakab Lajos autójával Farkaslaka felé haladva elütötte őt. Gheorghe Filip a maszol.ro érdeklődésére nem tudta megerősíteni, hogy az áldozat valóban erdélyi felmenőkkel rendelkezik-e és hazalátogatott szüleivel az ünnepekre - mint mondta - a nála talált személyazonossági iratok szerint Dabasról érkezett Korondra.

Az áldozat rokonai és barátai a gyertyagyujtas.hu honlapon is megemlékeznek a Korondon életét vesztett 16 éves dabasi lányról. 

A baleset körülményeit ismerő helybéli, név nélkül író internetes kommentelő tudni véli, hogy az idős férfi ittasan okozta a balesetet. Egy másik hozzászóló azt is tudja, hogy a falu egyik leggazdagabb családjának feje ült a volánnál.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?