Chișinăuban népszerűsítették Székelyföld látványosságait

Háromszék és Sóvidék-Hegyalja térségek turisztikai kínálatát népszerűsítették egy chișinăui turisztikai vásáron. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület idén harmadik alkalommal vett részt társkiállítóként a Chișinăuban megszervezett, országos Tourism. Leisure. Hotels nevű idegenforgalmi expón, számolt be Kopacz Zsuzsa.

A háromszéki turisztikai szakember szerint a két székelyföldi térség kínálata a Románia standon kapott helyet, ott Székelyföldet és Kovászna megyét bemutató katalógusok, térképek, idegenforgalmi egységek, és programszervezők ajánlatait mutatták be az érdeklődőknek. A Moldova fővárosában szervezett idegenforgalmi expón Háromszéket Kopacz Zsuzsa képviselte, míg a Sóvidék – Hegyalja régiót Pál Zoltán ismertette.

Beszámolóik szerint a négy napos vásár a rossz idő ellenére nagy látogatottságnak örvendett, számos utazási iroda képviselője és magánszemély is felkereste a székelyföldi standot. „Az utazási irodák új üzleti partnereket kerestek, új kirándulási célpontok iránt érdeklődtek. A standot látogató magánszemélyek többnyire wellness és üdülőcsomagokat, szervezett körutakat kerestek, de falu- és aktív turizmusban is érdekeltek. Nagyrészt minőségi és színvonalas szolgáltatásokra tartanak igényt.

A Románia stand társkiállítói közt voltak még bukovinai, jászvásári, Prahova völgyi, szovátai, valamint marosvásárhelyi szállodák és panziók, de számos beutaztatással foglalkozó utazási iroda is. Kopacz Zsuzsa szerint kisinyovi népszerűsítési akciójuk eredménye a későbbiekben mutatkozik meg, viszont a vásáron való jelenlétük és a látogatók érdeklődése szempontjából pozitívan értékelhető.

Reményeik szerint a következő időszakban megnövekedhet az ideutazók száma, annak is betudhatóan, hogy a hónap végén a moldvai állampolgárok vízummentesen jöhetnek Romániába.

Kimaradt?