Elgázoltak egy magyarországi lányt Korondon

FEJLEMÉNY: a székelyudvarhelyi bíróság kedden 29 napos előzetes letartóztatást rendelt el a korondi illetőségű Jakab Lajos ellen, aki vasárnap elütötte az út szélén gyalogosan közlekedő 16 éves K.K.-t.

Egy magyarországi kamasz lányt gázolt el egy autós vasárnap este Korondon. A sofőr elhagyta a baleset helyszínét, a fiatal gyalogos életét vesztette – írja a Székelyhon.

A 63 esztendős, helybéli J. L. autójával Farkaslaka felé haladt, amikor, egyelőre ismeretlen okok miatt elütötte az út szélén gyalogosan közlekedő 16 éves, magyarországi K. K-t. A gyalogos életét vesztette a baleset következtében – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette, hogy J. L. elhagyta a baleset helyszínét.

Még vizsgálják a baleset pontos körülményeit, a korondi sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítanak eljárást. A rendőrségi szóvivő nem tudott arról információt adni, hogy az autóvezető ittas állapotban volt-e vagy sem a baleset pillanatában.

Kimaradt?