Dâmboviţa készenlétben áll a hétvégi medvetámadások után

Veszettség ellen kezdték el beoltani a kutyákat és macskákat azokon a dâmboviţai településeken, ahol a hétvége folyamán egy medve emberekre támadt. A vadállatot a későbbiekben veszettnek nyilvánították. A három megtámadott személy közül egyik életét vesztette.mento

A helyi járványvédelmi bizottság  a szakembereket a háziállatok mellett a rókák beoltásával is megbízta, így a rókalyukakba és környékükre vakcinát tartalmazó csalikat helyeznek el. Továbbá Pietroşiţa, Moroieni és Buciumeni településeken, ahol a medve szombaton az emberekre támadt, egy rendőrből, két csendőrből és egy vadászból álló járőrcsoportot indítottak el.jaror

„A járőrök hétköznap 16.00-2.00 óra között, hétvégén pedig egész napos felügyeletet tartanak. A medve kilövése után nem kaptunk több medvetámadásra vonatkozó értesítést. Szerintem a probléma megoldódott" – nyilatkozta Danil Zepişi Dâmboviţa megyei rendőrfőkapitány. Hozzátette: remélhetőleg a vérengző medvét sikerült kilőni, vagy a támadó állat visszatért a szokásos élőhelyére.

A Dâmboviţa megyei hatóságok felkérte a lakosságot, azonnal értesítsék őket arról, ha medvét látnak a lakott terület környékén, és a vadállatokat semmilyen körülmények között ne etessék.

Laura Gabriela Briceag, a Dâmboviţa megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója felmondott vezetői tisztségéből – jelentette be kedden Rovana Plumb környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető az ügynökség vezetőjét korábban azzal vádolta, hogy a veszett medve esetében nem végezte megfelelően a munkáját.

Kimaradt?