Székelyföldön úgy havazik, mint tél közepén

Székelyföld magaslati vidékein a hó, több déli megyében a nagyon bőséges esőzések keserítik meg csütörtökön az emberek életét – számoltak be a hírtelevíziók.

Hargita megye hegyi útjain télre emlékeztető körülmények között zajlik a közlekedés. A prefektúra tájékoztatása szerint a Gyilkos-tó, Gyimesfelsőlok és a Bucsin környékén is be kellett vetni a hókotrókat. Nehéz megközelíteni Hargitafürdőt is a hó és a viharos erejű szél miatt.

Hargitafürdőn már nyolcadik napja havazik, a hóréteg vastagsága tíz centiméteres, és ennek most egyáltalán nem örülnek a helyi vendéglátósok. „Mintha karácsonyra készülődnénk, nem húsvétra. Nem örülünk, mert sízni úgysem lehet, s ez az időjárás elriasztja a turistákat” – mondta az egyik panziós az Agerpres hírügynökségnek.

Eközben az Országos Meteorológiai Intézet csütörtök délig érvényes, narancssárga jelzésű esőriadót bocsátott ki négy déli megyére. Mehedinţi, Dolj, Gorj és Krassó-Szörény megyében a lehulló csapadékmennyiség elérheti az 50 litert négyzetméterenként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?