Növekedésem kínjai: Országos Találkozót tart a Bonus Pastor

A Református Mentőmisszió és Bonus Pastor Alapítvány április 4–6. között a Kolozsvár melletti Györgyfalván tartja idei második Országos Találkozóját, ahova szeretettel vár minden érdeklődőt, aki gyógyult, visszaeső vagy még aktív szenvedélybetegként, hozzátartozóként, érintettként támogatásra vágyik, vagy akár csak kíváncsi a programokra.

Évente háromszor szerveznek országos találkozót, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymás történeteivel, amelyekből ugyanúgy erőt meríthetnek, mint a szakelőadásokon, áhítatokon, a témát elmélyítő csoportos beszélgetéseken elhangzó mondatokból.

Az idei találkozó címe: Növekedésem kínjai. „Ez arra utal, hogy a felépülésnek nem célja az absztinencia, hanem feltétele, és ezután jön a többi lépés, ami időnként nagyon nehéz, de szükséges a növekedéshez” - magyarázta a maszol.ro-nak Horváth Mária, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa.

A Református Mentőmisszió és Bonus Pastor Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson az alkohol-, drog-, nikotin-, szerencsejáték- és egyéb függőségekben szenvedőknek és hozzátartozóiknak, keresztény lelkiséggel, a segítő szakma eszközeivel. E célt három fő tevékenységcsoport: a terápia, az utógondozás és a prevenció által kívánja megvalósítani. A terápiás programok költsége jóval nagyobb a részvételi díjaknál, a fennmaradt különbséget a különféle támogatások biztosítják, így felajánlható az elmúlt évi jövedelemadó 2%-a is.  

A konferencia jellegű találkozóra mindenkit várnak, aki megerősödött, felelősségteljes és elégedett életet szeretne élni, de elakadt valahol, vagy csak úgy érzi, van még hová fejlődnie: a felépülésben lévők vagy visszaesettek új lendületet kaphatnak, aki pedig még nem szánta rá magát terápiára, viszont problémája van az alkohollal, kábítószerrel, szerencsejátékkal, és szeretne szembenézni önmagával, hogy hol is tart, és milyen áron hová juthatna el, annak is helye van a konferencián. Míg a nyári, egyhetes tábornak feltétele az absztinencia, ide nem csak úgy jöhet valaki, ha már hat hónapja nem élt szerrel, ellenállt a függősége kísértéseinek.

A péntek délután 17 órakor a györgyfalvi református templom mellett, a Bethlen-házban kezdődő együttlét vasárnap délben ér véget. Részletekért, bejelentkezésért telefonon hívható Szakács Előd lelkipásztor, a Bonus Pastor munkatársa, száma: 0752 243 649.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?