Oltchim: hétfőig felfüggesztették sztrájkjukat az alkalmazottak

A Râmnicu Vâlcea-i Oltchim alkalmazottai péntek reggel felfüggesztették a több mint egy hete tartó sztrájkjukat, hamarosan az éhségségsztrájkkal tüntető személyek is abbahagyják tiltakozási akciójukat hétfőig, amikor képviselőik és Daniel Chiţoiu gazdasági miniszter megbeszélést tartanak.

Corneliu Cernev, a tiltakozók vezetője elmondta: csütörtökről péntekről virradó éjszaka ellenőrizték az éhségsztrájkolók egészségi állapotát, valamint meleg teát adtak a sztrájkolóknak, hogy könnyebben elviseljék a hideget.greva-oltchim

„14 éhségsztrájkoló van, a 15-ik személy, egy nő kérésünkre felhagyott a tiltakozással. Ma reggel eldöntöttük, hogy abbahagyjuk a sztrájkot hétfő estig. Ezalatt folyamatosan aláírásokat gyűjtünk ahhoz, hogy elbocsássák Mihai Diculoiu szakszervezeti elnököt, akit csak a szakszervezeti tagok kétharmadának a beleegyezésével lehet elbocsátani" – magyarázta Cernev. Közölte: az éhségsztrájkolók elhagyják azt az adminisztratív területen felállított sátrat, ahol a tiltakozás alatt tartózkodtak.

Az Oltchim többségi állami tulajdonban lévő vegyipari vállalatnál második hete tüntetnek az alkalmazottak elmaradt béreiket követelve.

Kimaradt?