Szörnyű vonatbaleset Háromszéken: nyolc halott

Nyolc ember vesztette életét szombaton a háromszéki Kilyénben, Sepsiszentgyörtől két kilométerre, miután egy vasúti átjárón áthajtó utánfutós traktorba vonat ütközött.

Az utánfutóban tizenketten ültek, egy részüknek sikerült leugraniuk az ütközés előtt. A marosvásárhelyi SMURD helyszínre érkező mentősei szerint a balesetben öten azonnal meghaltak, hárman pedig rendkívül súlyosan megsebesültek. A sebesültek egy részét a marosvásárhelyi, másik részét a brassói kórházba szállították helikopterrel.accid1

Utóbb a Kovászna Megyei Rendőrség szóvivője közölte: a sebesülteket nem sikerült megmenteni, kórházba szállításuk közben életüket vesztették.

Iuliana Grigoras tájékoztatása szerint a balesetet a traktor vezetőjének figyelmetlensége okozta. A 78 éves férfi annak ellenére hajtott át az átkelőn, hogy a vasúti jelzőrendszer figyelmeztette a vonat érkezésére. Az idős férfi – aki sértetlenül megúszta a balesetet – állítólag sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Kovászna Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) parancsnoka, Alfonz György ezredes a Mediafax hírügynökségnek elmondta: a Marosvásárhely és Brassó között közlekedő személyvonat sodorta el az utánfutót. A baleset után két órával a vasúti közlekedés helyreállt.

Kimaradt?