Felszámolják a sepsiszentgyörgyi Sing-Singet

Legtöbb egy hónapon belül kiürítik a Csíki negyedi Sing-Singnek nevezett tömbház szociális lakásait, tájékoztatta lapunkat Tischler Ferenc. A sepsiszentgyörgyi alpolgármester szerint a hajdanán 500 rászorulónak otthont adó épületben jelenleg 46 személy lakik, embertelen körülmények között.

Az önkormányzat hamarosan birtokba veszi a felújított Mikes Kelemen utcai szociális tömbház újabb 34 lakrészét is, és ott biztosít az eddiginél jobb lakást a rászorulóknak, emellett a Stadion utcai szociális tömbházban is megüresedik 16 lakrész, miután az ott élő, hatalmas tartozásokat felhalmozó családokat kilakoltatják. Tischler leszögezte: az a céljuk, hogy senki ne kerüljön utcára, de a Sing Singből kiköltöztetett családoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk: arra kell törekedniük, hogy javítsanak életkörülményeiken, fizetniük kell számláikat, gondoskodniuk kell gyerekeikről, és kerülniük kell a rendbontást.

Csak azok a családok kaphatnak új szociális lakást, akik rendezik az összes tartozásukat, és kifizetik büntetéseiket - mondta az alpolgármester, aki szerint vannak, akik 5000 - 10000 lejes tartozást halmoztak fel, és amíg azt nem törlesztik, nem kapnak segítséget az önkormányzattól, illetve csak az éjszakai szállón húzhatják meg magukat. A Sing Sing felszámolásával „kisütött a nap” a Csíki negyedben – fogalmazott az alpolgármester, javul a lakosok közérzete és a negyed megítélése is, ugyanis eltűnnek hangoskodók és rendbontók, akik bandákba verődve rettegésben tartották a környéket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?