Havazik a Transzfogarason, lebénult a közlekedés

Kétezer méter magasan ragadtak le autóikkal azok a turisták, akik szombat reggel a Bâlea tóhoz indultak hétvégi kiruccanásra. Az Transzfogarason ugyanis lehullott az első hó.

A Bâlea tóhoz igyekvő autósok haladását kétezer méter magasságban 4-5 centis hóréteg lehetetlenítette el. A turisták végül az 112 sürgősségi számot hívták, így rövidesen megérkezett a hóeke, amely egy időre eltakarította a hegyi utat, a hóesés azonban nem állt el, sőt, egyre jobban havazik.

A maszol.ro-nak sikerült felvennie a kapcsolatot az egyik marosvásárhelyi turistacsoport tagjával. A csoport eredetileg kerékpártúrát tervezett a Déli-Kárpátokban, reggel még nem számítottak rá, hogy biciklizés helyett hógolyózni fognak. Fábián Károly azt mondta, nincsenek veszélyben, és lévén, hogy terepjáróval mentek fel, reményei szerint a leereszkedéskor sem lesz gond. Akik viszont személygépkocsival vágtak neki az útnak, azok most “kínlódnak, mert havas az út”. A fotókat szintén ő készítette, a Paltinu menedékház előtt, éppen az alagút bejáratánál, szombaton délután 16 óra körül.

FRISSÍTÉS: Az általunk követett marosvásárhelyi turistacsoport szerencsésen leért, az út azonban nem veszélytelen:

Ráadásul az aljban nincs rendőr, aki figyelmeztetné az autósokat, hogy ne vágjanak neki a Transzfogarasnak, mert fent komoly téli idő van - adta hírül Fábián Károly.

Kimaradt?