Élménytáborban vettek részt a Bölcs Diákok

Lezárult a Communitas Alapítvány és magyaroktatas.ro által második alkalommal szervezett Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő. A teljes tanévet felölelő interaktív és interdiszciplináris vetélkedő döntőjét egy élménytáborban tartották 2012. augusztus 13-17. között Szovátán – tájékoztatott szerdán az alapítvány.

A közel egyhetes tábor alatt a résztvevők elméleti és gyakorlati tudásukat mérték össze, gyakorlatban hasznosították a megszerezett iskolai tananyagot, de különböző kalandokban is részük volt: kreativitásukról, találékonyságukról, ügyességükről és intelligenciájukról kellett tanúbizonyságot tenniük.bagoly 2011 jo-bmp

Első helyezett a zilahi Silvania Gimnázium „Silvania" nevű csapata lett (Erdődi Boglárka, István Zsuzsánna, Kovács Ágota és Máté Brigitta tanulók, László László tanár vezetésével), második helyen a marosvásárhelyi Elektromaros Iskolaközpont „Pentapenna" nevű csapata végzett (Ilyés Hunor, Soós Rudolf, Székely Szidónia, Szöllősi István tanulók, György Andrea tanárnő vezetésével), a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium „Nem jut semmi az eszembe" fantázianevű csapata állhatott fel (Bíró Árpád Levente, Kerezsi Györgyi, Molnár Krisztina, Nagy Evelyn tanulók, Ágoston Palkó Emese tanárnő vezetésével).

Döntőbe jutott, így a táborban részt vett továbbá a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium „Lecsó" nevű csapata, a szilágysomlyói Simion Bărnuțiu Főgimnázium „Veszett csigák" nevű csapata, a baróti Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontot képviselő „Hero" csapat, a Nagykányai Mezőgazdasági Iskolaközpontból a „Tűzfarkasok", valamint a bukaresti Ady Endre Líceum „Alföldi polihisztorok".

Kimaradt?