Életveszélyes a Kis-Békáson lévő átjáró

A gyergyói hegyimentők a napokban tett ellenőrzések során azt tapasztalták, hogy jó állapotban vannak a hegyi menedékhelyek, ugyanakkor életveszélyesnek nyilvánították a Kis-Békáson lévő átjárót – tájékoztatott a marosvásárhelyi rádió. Ennek felújítására csak tavasszal kerülhet sor, az ősz folyamán azonban a hegyimentők folytatják a jelzésfestést a turistautakon.

Keresztes Emil, a Dancurás Hegyimentő Egyesület tagja elmondta, hogy mindent rendben találtak az egyesülethez tartozó három hegyi menedéknél: Likas-mezejében, Fehér-mezőben és a Görgényi-havasokban lévő Kis-Somlyói menedéknél. Ugyanakkor az eltévedt turisták általi bejegyzésekből kiderült, nagy szükség van ezekre az épületekre.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulástól 150 kilométernyi ösvény felújítására kapott pénzt a Dancurás Hegyimentő Egyesület, így járhatóvá teszik és digitális térképet készítenek a Nyerges-puszta-Hágótő-Cengellér és Gyergyószentmiklós-Borzóka-csúcs-Gyergyószentmiklós, valamint Marosfő-Fekete-Rez-Sipos-tető-Meggyes-tető és Szárhegy-Pricske-tető-Both-vára útvonalakról.

A hegyimentők figyelmeztetnek: életveszélyes állapotban van a három évvel ezelőtt készült Kis-Békáson lévő átjáró, ahol a deszkák alatti gerendák korhadtak el. Ezért felszólítják az arra járókat, hogy ne használják a hidat, ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy tavasszal tölgyfából történjen a felújítás.

Kimaradt?