Kommunikációról tart kétnapos képzést a MIÉRT

„Kommunikálj!” címmel indul a XII. MIÉRT Akadémia szeptember 20–22. között Püspökfürdőn. Az akadémia tematikáját és programját sajtótájékoztatón ismertették kedden a szervezők: Szabó József a MIÉRT elnöke és Debreczeni Sándor a rendezvény főszervezője.

Debreczeni Sándor szerint a MIÉRT Akadémiának komoly kötődése van Nagyváradhoz, hiszen a szakmai rendezvény bázisprogramként köthető ehhez a régióhoz.

Az utóbbi időszakban a szervezők felfigyeltek arra, hogy sok ifjúsági szervezet a társadalom számára hasznos, kreatív, újszerű programokat szervez és bonyolít le, viszont számos esemény kommunikálásakor akadályokba ütköznek.

„Rendezvényeik nincsenek olyan szinten kommunikálva, hogy arra felfigyeljen a társadalom, ebből adódóan nem jutnak el a nagy nyilvánossághoz, csupán a saját köreikben terjednek az információk.” – fejtette ki Debreczeni. Hozzátette, az ifjúsági szervezetek nem használják szakszerűen a médiakommunikációt, a XII. MIÉRT Akadémia célja pedig éppen az, hogy a fiataloknak útmutatást adjon, fejlődési lehetőséget biztosítson.

Az akadémiára Erdély 18 különböző területéről delegálnak kommunikációs szakembereket az ifjúsági szervezetek: olyanokat, akik ezzel foglalkoznak, vagy ezt tanulják, és tovább akarják képezni magukat – ismertette Szabó József MIÉRT elnök. Mint elmondta, ez a rendezvény a MIÉRT második legnagyobb rendezvénye az EU Tábor után. „Igyekeztünk úgy összeválogatni a politikai és szakmai előadásokat, hogy azok jól kiegészítsék egymást, és fiatalokat érintő, fiatalokat foglalkoztató témák kerülnek terítékre” – tette hozzá az elnök.

Az előadók között szerepel Kádár Magor, aki a településmárkázásról tart előadást, Márkus András, a Fészbuk Dzsenerésön projekt ötletgazdája, Stanik Bence, az Info Factory televíziós sajtóügynökség működtetője és Szűcs László, az Erdélyi Riport főszerkesztője. Továbbá nagyváradi kötődésű szakemberek is lesznek, köztük Kelemen Attila Ármin, az Erdély FM projekt igazgatója és Rácz Éva, a MÚRE elnöke, illetve a magyarországi Vujity Tvrtko, a TV2 Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető-riportere is. „Előadóként tisztel meg bennünket Kelemen Hunor Szövetségi elnök, Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, Vincze Lóránt FUEN alelnök és Borbély László politikai alelnök” – mutatta be a programot a MIÉRT elnöke.

Az előadások nyitottak a külső érdeklődők számára is.

Kimaradt?