Brutálisan szigorú KRESZ-t ígér őszire a belügyminiszter

Elveszíti jogosítványát az a gépkocsivezető, aki harminc napon belül nem fizeti ki a közúti kihágásért kapott bírságot, a súlyosabb balesetek okozói pedig három-négy évre jogosítvány nélkül maradhatnak – közölte szerda este a közlekedésrendészeti szabályzat  (KRESZ) őszire tervezett legfontosabb módosításait a belügyminiszter.

Radu Stroe a Mediafaxnak elmondta, a belügyi tárca továbbra is aggasztónak tartja a halálos közúti balesetek számát, ezért tartják szükségesnek a KRESZ további szigorítását. „Még mindig túl sok gépkocsivezető szegi meg a törvényt, vagy azért, mert szimbolikusnak tartja a bírságot, vagy azért, mert azt hiszi, semmilyen baja nem eshet, ha nem fizeti ki az összeget” – mondta a belügyminiszter.

Stroe szerint jelenleg a megbüntetett gépkocsivezetők fele sem fizeti ki a bírságot. Ezen a hozzáálláson azonban a törvény szigorításával szigorítani lehet – tette hozzá. Ezért a minisztérium újabb intézkedéscsomagot dolgozott ki a közúti kihágások és bűncselekmények megfékezésére, amelynek lényege, hogy eddiginél könnyebben és hosszabb időre elveszítheti jogosítványát a fegyelmezetlen gépkocsivezető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?