Egyezményt írt alá a kolozsvári BBTE és a budapesti ELTE

Egyezmény született a kolozsvári Babeș Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) között két diplomás magiszteri képzésekre. A dokumentum aláírására négytagú delegáció utazott Budapestre, köztük Nagy László és Soós Anna, valamint Călin Rus rektorhelyettesek, illetve az egyetem rektora, Ioan-Aurel Pop.

Az ELTE egyebek mellett román nyelv és irodalom katedrával is rendelkezik.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több mint ötven idegen nyelvű képzését ismerhetik meg egyébként az érdeklődők a nemzetközi képzések vásárán szeptember 16-án, Budapesten.

Az egyetem az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint több kar egyedülálló lehetőséget biztosít külföldi és magyar hallgatóinak, hogy idegen nyelven végezzék el teljes tanulmányaikat alap- vagy mesterszakon, illetve doktoranduszként.

Az International Study Fair vásáron bemutatkozó több mint ötven képzésbe azok a szakok is beletartoznak, amelyeket az ELTE-n és partneregyetemein végeznek a hallgatók. A közös képzésekre az önköltségesek mellett ösztöndíjas helyek is pályázhatók, a mesterszakos képzésekre pedig magyar vagy más nyelven teljesített alapszak után is jelentkezhetnek a hallgatók.

A rendezvénnyel párhuzamosan zajlik az orientációs nap. Ezen az újonnan érkezett külföldi hallgatók tájékozódhatnak az egyetemről.

Az ELTE Magyarország egyik legszerteágazóbb kapcsolatrendszerrel rendelkező intézménye. Az Erasmus ösztöndíjak révén több mint 360 partneregyetemmel és 165 nemzetközi intézményközi megállapodással rendelkezik, hét egyetemi hálózat tagja - olvasható a tájékoztatóban.

További információ a www.facebook.com/elteinternational oldalon található.

Kimaradt?