Fellebbezés után kicsit nőtt az átmenési arány a pótérettségin

A pótérettségi eredményének fellebezését követően 15 háromszéki diáknak sikerült diplomát szereznie, ezáltal 2 százalékkal emelkedett a sikeresen vizsgázók aránya Kovászna megyében, számolt be lapunknak Farkas Csaba.

A pótérettségi megszervezéséért felelős tanfelügyelő szerint 167 diák élt a fellebbezés lehetőségével, a bizottság 73-nak adott átmenő jegyet valamilyen tantárgyból, viszont közülük csak 15 tanulónak sikerült diplomát is szereznie. A háromszéki tanfelügyelőség adatai szerint a fellebbezéseket követően 27,49 százalékra emelkedett a sikeresen pótérettségizők aránya.

A Bihar megyei diákok eredményei is nőttek, óvások után 25,45 százalékra emelkedett a sikeres vizsgázók aránya a korábbi 24,25 százalékról.

Az érettségi nyári időszakában a háromszéki érettségiző diákok 42,74 százalékának sikerült diplomát szereznie. Keresztély Irma, háromszéki főtanfelügyelő korábban bejelentette: a következő tanévben havonta írnak szintfelmérő dolgozatot a végzős diákok. Arra kérte az iskolaigazgatókat, hogy a nyolcadikosok és tizenkettedikesek számára heti lebontásban állítsanak össze egy tananyag ismétlő programot, és a végzősök minden hónap végén, minden tantárgyból írjanak egy szintfelmérő dolgozatot az addig elismételt tananyagból. Emellett részt vesznek az országos szinten megszervezett szintfelmérőkön is.

Országos szinten az augusztus-szeptemberi vizsgaidőszakban a vizsgázók 20,36 százalékának sikerült elérnie a 6-os átmenőjegyet. Az óvások utáni végleges eredményhirdetés folyamatban van, az oktatási minisztérium még nem közölte az összesített adatokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?