Jogilag új tulajdonosa van a kolozsvári, volt New York szállónak

Elkelt a kolozsvári Continental (volt New York) szálló, írta hétfőn a citynews. A hírportál értesülései szerint a júliusi, ötmillió eurós ajánlatra nem érkezett újabb tét az árverési határidőig, ami augusztus 23-án lejárt, ezért a műemlékingatlan a formaságok elintézése után átkerül az új tulajdonoshoz. Az Expert Insolvenţă SPRL csődeljáró hétfőn hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint az épület új tulajdonosa jogilag a kolozsvári székhelyű Napocamin SRL.

A volt New York szálloda épülete 2005 óta áll kihasználatlanul, folyamatosan romosodva. Az ingatlanpiac fénykorában a műemléképület értékét 14 millió euróra becsülték.

Az egykori szállodaépület tulajdonosi körének csődbiztosai többször kiírták már az ingatlant árverésre, ám idén júliusig senki nem volt hajlandó 5 millió eurót kínálni érte. Mivel műemléképületről van szó, a polgármesteri hivatalnak elővásárlási joga volt, ám ezzel nem élt az önkormányzat, ugyanis Emil Boc polgármester és több helyi tanácsos szerint is a kiírt 5 millió euró túl magas ár volt még úgy is, hogy az önkormányzat társtulajdonos az épületben, és az összegnek csak egy részét kellett volna kifizetnie.   

Kapcsolódók

Kimaradt?