Marosvásárhelyen templomnál ünneplik Szent István napját

Nem a városközpontban, hanem a Keresztelő Szent János Plébániatemplom udvarán tartják meg augusztus 20-án a Szent István napi ünnepséget Marosvásárhelyen.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete első alkalommal szervez Marosvásárhelyen Szent István napi ünnepséget augusztus 20-án. Erre a célra a szervezők a Színház-teret kérték a polgármesteri hivataltól, ahol az erdélyi történelmi egyház lelkészei vettek volna részt, valamint néptánc- és népdalelőadás szórakoztatta volna a résztvevőket, illetve Tőkés Tibor pékmester felszeletelte volna a megye több mint tíz kilós kenyerét.

A polgármester, azzal az indokkal, hogy a közelmúltban felújított Színház-teret félti a vandalizmustól, nem engedélyezte a ünnepség megszervezését a város központjában.

A szervezők a belvárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplom udvarára várnak mindenkit, ahol a főtérre tervezett programot megtartják.  „Bekényszerítettek a katolikus templom udvarára, magyar provokációt emlegetve” – fogalmazott Portik Vilmos és Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?