Problémamentesen kezdődött a pótérettségi Hargita megyében

Elkezdődött és problémamentesen zajlott a pótérettségi első napja Hargita megyében, a vizsgaközpontokban. A pótérettségire az elmúlt időszakban összesen 1442 diák iratkozott be, azonban a Hargita Megyei Tanfelügyelőség kedden összesíti, hogy mennyien jelentek meg a pótérettségi első próbatételén, a román nyelv készségfelmérőn.

Összesen 972 diák próbálkozik újra a nyári sikertelen érettségi után Hargita megyében, illetve 312 olyan pótérettségiző iratkozott be, akiknek az elmúlt években nem sikerült az érettségi vizsgájuk. További 158, valamilyen tantárgyból való bukás miatt pótvizsgázni kényszerült diák is beiratkozott az idei pótérettségire, tudtuk meg Hodgyai László tanfelügyelőtől, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség munkatársától.

Csíkszeredában a Székely Károly, valamint a Venczel József Szakközépiskolákban, Székelyudvarhelyen az Eötvös József és a Kós Károly Szakközépiskolákban, Gyergyószentmiklóson a Batthyányi Ignác Műszaki Kollégiumban, míg Maroshévízen a Mihai Eminescu Műszaki Kollégiumban levő vizsgaközpontokban teszik le a diákok a szóbeli kompetenciavizsgákat ezen a héten, majd augusztus 26-30. között az írásbeli vizsgákon ugyanitt teljesítenek.

A legtöbben a román írásbeli vizsgán próbálkoznak újra, Hargita megyéből összesen 1129-en, míg matematikából 729-en – tájékoztatott a tanfelügyelő. A pótérettségi eredményeit szeptember 2-án függesztik ki, az óvásokat, és a megóvott dolgozatok újrajavítását követően pedig szeptember 5-én teszik közzé a végleges eredményeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?