Bűnbandák harcszínterévé vált Kolozsvár?

Megszaporodtak az utóbbi időben Kolozsváron a súlyos sérülésekkel végződő utcai verekedések. Az Evenimentul zilei rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy az egymással rivalizáló alvilági szervezetek csapnak össze rendszeresen egymással. A tét az, hogy melyikük tartsa ellenőrzése alatt a város nagyobb szórakozóhelyeit.

A lap szerint a konfliktussorozat július 7-én reggel robbant ki, az Alegria klub előtt, Emil Boc polgármester lakásától száz méterre. A térfigyelő kamerák is rögzítették, amint az egyik legismertebb kolozsvári alvilági figura, Ionuţ Tripon több társával megvert három fiatalt. Egyiküket súlyos sérülésekkel – többek között állkapocstöréssel – a sürgősségre kellett szállítani.

http://www.youtube.com/watch?v=QbA4IZyO5Fs&feature=player_embedded

Triponék állítólag nem hagyták annyiban: a sürgősségen is meglátogatták az áldozatot, az intézmény udvarán pedig összefutottak az egyik barátjával, egy volt hivatásos ökölvívóval. Ez a férfi is iszonyatos verést kapott: baseballütővel, ököllel ütötték és rugdosták a betegek szeme láttára.

Mindkét áldozat a kolozsvári Scutul Negru (Fekete Pajzs) nevű őrzővédő céghez kötődik. A vállalkozás több alkalmazottja jelenleg vizsgálati fogságban van, mert a nyár elején megvertek néhány fiatalt egy kolozsvári szórakozóhely nyári kertjében. Ezért az Evenimentul zilei szerint megtorló akcióról lehetett szó.

A lap szerint a kolozsvári rendőrség az összes alkalommal megkésve reagált az incidensekre, ami okot ad arra a gyanúra, hogy összejátszanak az egyik alvilági csoportosulással. Ioan Păcurar megyei rendőrparancsnok az Evenimentul zileinek megígérte: belső vizsgálatot indít ezekben az ügyekben.

Kimaradt?