Szerdától lehet beiratkozni a középiskolába

A nyolcadik osztályt végző diákok képességfelmérő vizsgáit követően az első, média szerinti számítógépes elosztásra kedden kerül sor, majd 17–26. között lehet iratkozni a kiválasztott középiskolába. Valamennyi iskola naponta fogadja a középiskolai osztályokba beiratkozni kívánó diákokat és szüleiket, szombati napon is.

Aki abban az iskolában kívánja folyatni tanulmányait, ahol eddig is járt, annak csupán egy típuskérvényt kell kitöltenie és leadnia az iskola titkárságán. Abban az esetben, ha egy tanuló más iskolába szeretne beiratkozni, a beiratkozáshoz szükséges iratokat is magával kell vinnie: típuskérvény, születési bizonyítvány és személyi igazolvány másolata, az V–VIII. osztályok anyakönyvi kivonata, igazolás a képességfelmérő vizsgán elért eredményről, oltási igazolás. 

A képességvizsgán írt dolgozatokat javítás után a diákok szüleikkel együtt kérésre megtekinthetik, bár ez már nem befolyásolja az óvások után lezárt eredményeket.

Kolozs megyében 521 magyar diák kezdi a középiskolát, közülük 4 diák általánosa esett 5-ös alá. 120 tanuló eredménye 9-es fölött helyezkedik, 8 és 9 között pedig 165 tanuló. Megyei szinten 4347 diák fejezte be a nyolcadik osztályt, a záróvizsgán 4293 diák érte el az 5-ös általánost.

Kimaradt?