Templomperselyt törtek fel Berecken

Konstancai fiatalok lopták el a perselypénzt a berecki templomból- írja a Székely Hírmondó. Kedden egy konstancai jelzésű, X5-ös BMW-vel érkező fiatalok fényes nappal betörtek a helyi katolikus templomba, kifosztva a Szent Antal-perselyt, majd sebesen távoztak. Egy szemtanúnak sikerült lefényképeznie a tettesek járművét, annak alapján a rendőrség meg is találta őket. Tóth Zsigmond, a megyei rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta, az ügyről egyelőre információt nem adhatnak ki, mivel az nyomozás alatt áll.

Máté Róbert berecki plébános szerint a tolvajok a rácson levő lakatot feltörték, és úgy jutottak be a hajórészbe, ahol összetörték a fából készült perselyt, hozzávetőleg 250 lejt lopva el. Egyéb kegytárgyat nem vittek el. A lelkész szerint az azonosítást követően az egyik tolvaj szüleje elmondta, hogy a fiának valószínűleg drogra kellett a pénz, mivel a család megvonta tőle a zsebpénzt. A plébános úgy tudja, még nincsenek rács mögött a fiatalok.

A berecki templom ajtaja egyelőre zárva van, legalábbis addig, amíg új lakatot tesznek a rácsra, és a perselyt is megjavítják.

Kimaradt?