A kötelező maszkviselés ellen tüntettek Bukarestben

Maszkellenes tüntetés zajlott szombat délután a bukaresti Egyetem téren. A résztvevők, akik közül többen gyermekeiket is magukkal vitték, bírálják a hatóságok koronavírus-járvány elleni intézkedéseit.

A tüntetés résztvevői román zászlókat lengettek, nem viseltek maszkot, és nem tartották be a fizikai távolságot. Többek között azt skandálták, hogy „Szabadságot!”, „Szégyelljétek magatokat!”, „A mi gyerekeink nem a ti kísérleti nyulaitok!”. A helyszínre csendőröket vezényeltek ki.

Szombaton ismét rekordot döntött Romániában az egy nap alatt regisztrált új koronavírusos megbetegedések száma: 29.284 teszt elvégzése nyomán 3517 új esetet igazoltak. Bukarestben elérte a 2,39-et az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

A tüntetéssel kapcsolatos újságírói kérdésre a miniszterelnök kijelentette: tudományosan bizonyított tény, hogy a védőmaszk viselésével megelőzhető a koronavírus terjedése, ennélfogva teljességgel értelmetlenek a maszkellenes tüntetések – vélte. Megkérdezték az újságírók azt is, mit üzen a bukaresti Egyetem téren a kötelező maszkviselés ellen tüntetőknek.

„Viseljenek maszkot, ha nem akarnak megbetegedni. Inkább viseljenek ilyen maszkot, minthogy aztán oxigénmaszkra legyen szükségük, vagy ne adj' Isten lélegeztetőgépre kerüljenek. Sokkal egyszerűbb maszkot hordani” – válaszolt a miniszterelnök.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?