Kolozsváron misézett a majdnem-pápa Scola bíboros

„Köszönöm nektek, hogy ezen a hétköznap reggelen tartott szentmisén ilyen nagy számban eljöttetek. Ugyanakkor köszönöm mindazokat a lelki ajándékokat, amelyeket tőletek kaptam” – fogalmazott szerda reggel a kolozsvári Szent Mihály plébániatemplomban celebrált latin nyelvű szentmise után Angelo Scola milánói bíboros, akit a márciusi pápaválasztás egyik fő esélyesének tartottak.

Az olasz főpap abból az alkalomból tartózkodik a kincses városban, hogy a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szerda délben díszdoktori címet adományoz neki.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Aof8M1BDqxQ

Scola bíborost Jakubinyi György érsek üdvözölte az 1009-ben alapított Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség nevében és háláját fejezte ki, amiért a vatikáni hittani intézet vezetőjeként felkarolta gyulafehérvári papi szemináriumot.

https://www.youtube.com/watch?v=Hc80pmVB3h0&feature=player_detailpage

Olasz nyelvű – magyarra és románra is fordított – prédikációjában Angelo Scola bíboros az angol származású Szent Bonifác szerzetes, hittérítő, vértanú, Germánia apostolának példájából kiindulva hitbeli megújulásra szólította fel az európai egyházat.

A Szent Mihály plébániatemplomban megtartott eseményre Kolozsvárra utazott gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet 42 diákja is.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mUE9dTWEKMo

A mise részeként Angelo Scola áldoztatta meg a gyülekezetet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?